<img alt="" src="https://secure.leadforensics.com/159772.png" style="display:none;">

Lojalitet och Motivation lönar sig!

8 JUL, 2019

Lästid 1 Minuter

Att använda sig av motivation och ”morötter” som ger motiverade medarbetare förstår de flesta. Hur man kan sätta detta i system, skapa en helhet och påverka processer som ger resultat på sista raden är färre som gör. Vi gör detta i motivationsprogram och säljtävlingar där det inte bara är resultat som mäts utan också aktiviteterna som indirekt påverkar.

Extra roligt är att vi får allt fler att förstå värdet av kundklubb B2B, kundklubb B2C och internt motivationsprogram. Hur detta hänger ihop med engagemang hos management, säljkår och service likväl som att få butikspersonal och återförsäljare att gilla sina leverantörer. Eller att våra uppdragsgivare vågar positionera sig på marknaden för att inte bara vara traditionell leverantör till direktkunderna utan också ha fokus på mervärden och merservice!

Kommande samarbeten för att ytterligare vässa vår kompetens!
Under hösten har vi påbörjat en dialog med Sveriges enda professor i ”Belöningssystem”. Vi hoppas att denna dialog ska leda fram till ännu fler insikter i hur ledarskap, motivation och belöning hänger ihop. Detta kommer förhoppningsvis gagna våra kunder med ännu fler mervärden i vår leverans. Mer om detta under 2011.

För att lyckas med en kundklubb eller ett lojalitetsprogram måste man förstå vilka drivkrafter som ligger bakom och hur dessa samverkar. För att ytterligare vässa vår kompetens och våra erbjudanden till våra kunder har en annan dialog påbörjats med ett amerikanskt företag som är ett av de största inom lojalitet. Vi har tagit del av deras undersökning som nyligen genomförts. De har frågat 3 200 försäljningschefer och marknadschefer inom B2B och ca 20 000 kunder om lojalitet. Det räcker inte med att ha nöjda kunder, de måste vara mycket nöjda för att betraktas som lojala. Högsta nivån i detta är ”Engagement”. Vill du veta mer berättar vi gärna i ett möte!

Kundbarometern 2010
Här i Sverige presenteras inom kort årets ”Kundbarometer” från Wednesday Relations. Vilka företag var bäst respektive sämst på att ta hand om sina kunder 2010 och varför. Denna undersökning och ovan bidrar till att leverera ännu bättre kundklubbar och lojalitetsprogram. Hur vi använder detta kommer vi att berätta mer om efter årsskiftet.

Tryggt samarbete!
Tidigare i höstas fick vårt företag Trippel-A, den högsta kreditratingen i Soliditets värderingssystem, som vi naturligtvis är väldigt stolta över. De ger våra kunder en trygg och stabil samarbetspartner på lång sikt! Vi gläds också åt att vi under hösten fått ännu fler uppdragsgivare inom nya branscher. Likväl som det finns olikheter finns det också likheter i de olika branscherna när man tänker motivation och lojalitet. Med våra erfarenheter kan vi hjälpa våra uppdragsgivare att tänka i nya banor.

Mvh,

Stefan Thorberg
VD | Inspiratör