<img alt="" src="https://secure.leadforensics.com/159772.png" style="display:none;">
januari 23, 2020

Hur du piggar upp en arbetsplats med enkla inredningstips

by Inspiration Company

En smart designad och hemtrevlig arbetsplats är en viktig del i att peppa anställda att komma till jobbet. Att börja dagen med en trevlig inställning på morgonen kan göra hela dagen mer produktiv.

Här har vi samlat några tips som du kan genomföra utan alltför stor hjälp!

 

 1. Rent
  Det viktigaste och enklaste tipset för att göra miljön på en arbetsplats trevligare är att se till att det är rent! I alla utrymmen. Att gå till jobbet och mötas av dammtussar är aldrig en trevlig upplevelse. Ett rent workspace hjälper anställda att vara motiverade och organiserade såväl som ökar arbetsprestationen. Att städa alla skrivbord, köket och att dammsuga grundligt är en bra start men överväg professionell hjälp. Renlighet är bra i ett förebyggande syfte så att inte tex. en förkylning sprids i lika stor utsträckning bland anställda.
   
 2. Ljuset
  Att vi behöver dagsljus är inte direkt årtiondets nyhet. För att maxa ljusintaget på arbetsplatsen kan man se till att fönstren inte skyms för mycket av skrymmande gardiner. Att fler fönster vore trevligt är kanske inte direkt en önskan som går att uppfylla, men något kan man göra. Möblera så att allt naturligt ljus som finns tillgängligt utnyttjas för skrivbordsplatser och de utrymmen där anställda mest vistas. Att byta lysrör och lampor så att de avger ett kallt ljus i stället för ett gult är bra då det piggar upp under dagen.
  Lovely white flowers and cup of coffee
 3. Blommor och växter

  En annan enkel sak är att införskaffa är en del blommor till kontoret, det är bra både för ögat och syretillskottet. Se till att välja hyffsat tåliga växter så att du inte riskerar att dom dör för att det glöms bort att vattna nån gång. Stora växter eller ”träd” är bra då det hjälper till extra mycket med att minska ljudnivån. Om man vill gå all in på växter kan man skaffa sig en ”växtvägg” vilket är exakt som det låter, det är också en bra lösning för att skapa rumsavdelare.
   
 4. Textiler
  Några lätta saker att ändra på är gardiner och mattor, använd sunt förnuft för att matcha till rummet och se till att inte ta in för mycket olika färger som kanske inte passar med varandra. Skaffa några roliga kuddar till soffan och fyll på med ett par coola plädar eller filtar för att liva upp. Klädsel på stolar, soffor och liknande är också ganska lätt att ändra med lite motivation och know-how.
   
 5. Personliga saker
  Att låta alla anställda ta med sig lite av sig själva till kontoret i form av tex. bilder på barn och husdjur eller något prydnadsföremål bör uppmuntras! Det stärker hemtrivseln på jobbet och gör ett bra intryck på besökare då det tyder på en tolerant stämning. Se bara till att det inte blir för många saker då det kan uppfattas som plottrigt och stökigt.
   
 6. Färger
  Om du vill göra en riktig makeover så är rådet att måla väggarna i en färg som motiverar de anställda. Olika färger sägs ha olika inverkan på bland annat kreativitet och avslappningsnivå. Blått är en nyans som kan användas för att skapa en lugn stämning, vilket kan leda till ett bättre fokus. Detta fungerar bäst om det redan är en relativt lugn miljö. För en arbetsplats med högre tempo så rekommenderas rött eller orange (inte för mycket) som drar till sig uppmärksamhet och skapar entusiasm. Undvik grått till varje pris!

 

Som alltid när man inreder så är det viktigt att man hittar ett genomgående tema som passar till utrymmet man är koncentrerad på. Kanske har ditt företag också en speciell image som bör speglas på själva arbetsplatsen? Apple vore inte Apple om deras butiker inte var designade på sitt karakteristiska sätt.

Om du vill göra hela arbetsmiljön mer motiverande och inte har någon som är intresserad av DIY tillgänglig så råder vi dig att anlita en designfirma som är specialister på kontorslandskap.

Ha kul och använd din kreativitet och ta kanske in input från medarbetare när du börjar din designresa!

Inspiration Company

Related posts

6 tips för att hålla ihop teamet på distans även efter semestern

En smart designad och hemtrevlig arbetsplats är en viktig del i att peppa anställda att komma till jobbet. Att börja dagen med en trevlig inställning på morgonen kan göra hela dagen mer produktiv....

23 januari, 2020

9 tips för att boosta motivationen hos medarbetarna efter ledighet

En smart designad och hemtrevlig arbetsplats är en viktig del i att peppa anställda att komma till jobbet. Att börja dagen med en trevlig inställning på morgonen kan göra hela dagen mer produktiv....

23 januari, 2020

10 tips för en attraktivare arbetsplats

En smart designad och hemtrevlig arbetsplats är en viktig del i att peppa anställda att komma till jobbet. Att börja dagen med en trevlig inställning på morgonen kan göra hela dagen mer produktiv....

23 januari, 2020