Syfte & Mål
Du väljer mätpunkter/mål för säljarna i er specialdesignade portal, som skapar fokus på vad som är viktigt och ger effekter till företaget.
Har du tänkt på att den klassiska säljtävlingen med några vinnare faktiskt innebär desto fler förlorare. Tänk om du skulle göra alla på företaget till vinnare istället?
Hur då tänker du nu?
Jo - belöna inte några få som presterat ”bäst” utan belöna alla för det resultat de har lyckats med. Gör du det så kommer alla springa så fort de kan i mål.
Motivationen att lyckas kommer vara i topp hos samtliga på företaget, vilket kommer märkas på sista raden! När prisbordet dessutom är en välfylld premieshop och inte chefens val av vinst, då kommer motivationen vara ännu högre.
Detta innebär i praktiken att du som säljchef har en poängbudget som kommer att fördelas på samtliga, i förhållande till resultat. Självklart kan poäng även delas ut för andra saker, såsom kunskapsinhämtning, positiva beteenden osv. Vårt sätt att genomföra moderna säljtävlingar kallas Motivation management med Gamification som metod att löpande ge feedback i er jakt på att överträffa målen.
Vill du veta mer om hur du kan få hela gänget att prestera sitt yttersta, varje gång, så ser vi fram emot att höra från dig!
Mest udda belöningen
Tatueringsmaskin
Aktiva deltagare just nu
29 421
I den moderna säljtävlingen mäts inte bara ett resultat som rapporteras efter säljtävlingens slut. Här mäts och belönas den mix som ger "rätt" resultat, så som kunskapsinhämtning, beteenden och aktiviteter. För bästa effekt mixas även det som belönas, t.ex. på individ-, team- och verksamhetsnivå.
Du väljer mätpunkter/mål för säljarna i er specialdesignade portal, som skapar fokus på vad som är viktigt och ger effekter till företaget.
När säljaren uppfyller ett mål delas poäng ut, vilket stärker det önskade beteendet. Poängen sparas på deltagarens konto. Förebilder kan också lyftas fram som hjältar i vardagen.
Poängen löser deltagaren in i premieshoppen där det erbjuds mängder av premier, men framför allt det säljaren själv vill ha.
Vi pratar om WOW-nyckeln redan i anställningsintervjuer. Vi märker att de vi träffar blir wowade!
Det har blivit legitimt att prata nyckeltal, t.o.m. kul bland medarbetarna
Vi har haft rekordmånader (maj, juni 2019) trots färre i personalen och kortare veckor.
Att vi kan bedriva hela vårt motivationsarbete på en och samma plattform, i ett verktyg är en stor styrka!
Vi har ingen möjlighet att kommunicera med alla återförsäljarna hela tiden men det sköter ju ni åt oss.
Programmet är det konkurrensmedel för oss. En återförsäljare rev ett redan skrivet kontrakt med en och våra konkurrenter till fördel för oss.
En traditionell säljtävling är oftast strukturerad så att det finns ett slutmål som ska uppnås, ofta vid slutet på en period som kan vara 6, 12, 24 månader eller till och med längre.
De som uppnår målet belönas och då i form av något pris som chefen har bestämt. Vanligtvis är det återkommande 10-15% säljare som vinner.
I moderna säljtävlingar triggas alla säljare att vilja kämpa för att uppnå målen.
Detta uppnås genom tävlingens struktur, vilka aktiviteter och beteenden som mäts och belönas, hur ofta man mäter och belönar och genom att säljarna själva får välja sina belöningar. Appliceras dessutom gamification som trigger kan man uppnå än kraftfullare resultat.
Ändra upplägget och använd ett poängsystem där många små men viktiga saker som leder till målet också belönas.
Att mäta både mjuka och hårda värden, individuellt och i team, är avgörande för att nå den stora massan.
Poängen kan deltagarna sedan växla in mot sådant de själva vill ha i vår premieshop med tusentals produkter, upplevelser och välgörenhet. inte det som chefen har bestämt som pris.
Skillnaden är att i motivationsprogram engagerar man ALLA medarbetare, inte bara säljarna, för att på så sätt kunna påverka och förbättra samarbeten, kultur, värderingsarbete, förbättrande av processer och mycket mycket mer. Vi har sedan starten 1999 samlat på oss mätpunkter för alla typer av avdelningar och mäter både mjuka och hårda värden.